فایل بخشنامه موجود نیست
16 بازدید بازگشت
- مورخ:
- 1403/06/24
- شماره:
- 7/1403/89
- نوع:
- سایر قوانین و مقررات
- وضعیت
- معتبر
خلاصه مقرره
استعلام : در صورتی که حکم دادگاه متضمن پرداخت محکومبه تا زمان اجرای کامل حکم باشد؛ مانند فرض مطالبه قیمت روز مبیع یا وجه التزامی که محاسبه آن به زمان اجرا موکول میشود و همچنین خوانده به پرداخت حقالوکاله طبق تعرفه قانونی محکوم شده باشد؛ از آنجا که در چنین فرضی علیالاصول تمبر مالیاتی توسط وکیل به…
استعلام :
در صورتی که حکم دادگاه متضمن پرداخت محکومبه تا زمان اجرای کامل حکم باشد؛ مانند فرض مطالبه قیمت روز مبیع یا وجه التزامی که محاسبه آن به زمان اجرا موکول میشود و همچنین خوانده به پرداخت حقالوکاله طبق تعرفه قانونی محکوم شده باشد؛ از آنجا که در چنین فرضی علیالاصول تمبر مالیاتی توسط وکیل به صورت علیالحساب و کمتر از مبلغ محکومبه تعیین شده در مرحله اجرا محاسبه و پرداخت شده است، آیا اخذ تمبر مالیاتی از وکیل محکومله و دریافت حقالوکاله از محکومعلیه طبق تعرفه امکانپذیر است؟ آیا پرداخت حقالوکاله مستلزم تنظیم قرارداد مالی جدید است و اخذ آن از محکومعلیه مستلزم طرح دعوای مستقل است؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً، پرسش مبهم است؛ چنانچه مقصود آن است که بهای خواسته در زمان تقدیم دادخواست قابل تعیین نیست (بند 14 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373 با اصلاحات و الحاقات بعدی) و وکیل و موکل، میزان حقالوکاله را به تعیین بهای خواسته توسط دادگاه موکول کردهاند، توافق بین وکیل و موکل تابع مقررات حاکم بر فقدان قرارداد مالی در زمان تقدیم دادخواست است و موضوع تابع احکام مقرر در آییننامه تعرفه حقالوکاله، حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 28/12/1398 است که با لحاظ تبصره ماده 9 این آییننامه، پس از تعیین قطعی بهای خواسته، مابهالتفاوت علیالحساب تمبر مالیاتی نسبت به بهای قطعی خواسته محاسبه و وصول میشود. ثانیاً، در فرض سؤال، پس از تعیین بهای خواسته توسط دادگاه، حقالوکاله وکیل به همان مأخذ و بر اساس بهای خواسته مذکور محاسبه و همین میزان، ملاک عمل خواهد بود.
در صورتی که حکم دادگاه متضمن پرداخت محکومبه تا زمان اجرای کامل حکم باشد؛ مانند فرض مطالبه قیمت روز مبیع یا وجه التزامی که محاسبه آن به زمان اجرا موکول میشود و همچنین خوانده به پرداخت حقالوکاله طبق تعرفه قانونی محکوم شده باشد؛ از آنجا که در چنین فرضی علیالاصول تمبر مالیاتی توسط وکیل به صورت علیالحساب و کمتر از مبلغ محکومبه تعیین شده در مرحله اجرا محاسبه و پرداخت شده است، آیا اخذ تمبر مالیاتی از وکیل محکومله و دریافت حقالوکاله از محکومعلیه طبق تعرفه امکانپذیر است؟ آیا پرداخت حقالوکاله مستلزم تنظیم قرارداد مالی جدید است و اخذ آن از محکومعلیه مستلزم طرح دعوای مستقل است؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً، پرسش مبهم است؛ چنانچه مقصود آن است که بهای خواسته در زمان تقدیم دادخواست قابل تعیین نیست (بند 14 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373 با اصلاحات و الحاقات بعدی) و وکیل و موکل، میزان حقالوکاله را به تعیین بهای خواسته توسط دادگاه موکول کردهاند، توافق بین وکیل و موکل تابع مقررات حاکم بر فقدان قرارداد مالی در زمان تقدیم دادخواست است و موضوع تابع احکام مقرر در آییننامه تعرفه حقالوکاله، حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 28/12/1398 است که با لحاظ تبصره ماده 9 این آییننامه، پس از تعیین قطعی بهای خواسته، مابهالتفاوت علیالحساب تمبر مالیاتی نسبت به بهای قطعی خواسته محاسبه و وصول میشود. ثانیاً، در فرض سؤال، پس از تعیین بهای خواسته توسط دادگاه، حقالوکاله وکیل به همان مأخذ و بر اساس بهای خواسته مذکور محاسبه و همین میزان، ملاک عمل خواهد بود.